In cautarea cappuccino-ului perfect

Cappuccino este probabil cea mai cunoscută băutură după espresso. Prepararea unui cappuccino "ca la carte" ţine de respectarea câtorva paşi şi de utilizarea unui aparat de cafea care să prepare un espresso excelent şi care să aibă duză pentru încălzirea şi spumarea laptelui. Iată care sunt paşii esenţiali care fac un cappuccino să devină un super-cappuccino:

* Alegeţi-vă o ceaşcă potrivită pentru prepararea unui espresso şi un vas potrivit pentru încălzirea laptelui şi prepararea spumei;
* Preparaţi espresso-ul într-o ceaşcă destul de voluminoasă încât să permită apoi turnarea laptelui şi a spumei peste cafea;
* Proporţia pentru un cappuccino perfect este 1/5 espresso, 2/5 lapte şi 2/5 spumă de lapte;
* Ordinea ingredientelor în ceaşcă este mai întâi espresso-ul şi apoi laptele şi spuma (spre deosebire de Café Latte unde întâi se toarnă laptele şi spuma şi apoi espresso-ul).

Nu în ultimul rând, pentru a experimenta acasă sau la birou prepararea celor mai bune băuturi care au la bază espresso-ul, vă recomandăm câteva automate de cafea care vă vor lumina dimineţile şi vă vor transforma în adevăraţi experţi într-ale espresso-ului, cappuccino-ului şi altor băuturi…. cafelicioase!